julkisivu

Asunto Oy Luostarinkatu 12 on yli sadan asukkaan koti Turun parhaalla paikalla!

Talon sijainti on rauhallinen, mutta vain kivenheiton päässä Turun keskustasta, Aurajokirannasta ja Turun keskustan suurista puistoista. Samppalinnanpuisto maauimaloineen löytyy aivan vierestä, Urheilupuisto ja Vartiovuorenmäki kesäteattereineen sekä Suomen suurin ja vanhin kaupunkipuisto Kupittaanpuisto sijaitsevat kaikki lyhyen kävelymatkan päässä.

As Oy Luostarinkatu 12:n asuinkerrostalo nousi Turun kaupungin III:n kaupunginosan ”Karppi”-nimisen korttelin tontille numero neljä vuonna 1964. Tontti oli rakennettu jo aikaisemmin, ja sillä olivat sijainneet mm. kapteeni J. Holmbergin ja puuseppä Gustaf Tappermanin rakennuttamat puiset asuintalot 1850- ja 1880-luvuilta.

Uuden 7-kerroksisen lamellitalon suunnitteli arkkitehti Olli Vahtera. Rakentamisesta vastasi Kivikartio Oy ja vastaavana rakennusmestarina toimi Unto Mäkinen. Taloon valmistui yhteensä 82 asuntoa, seurakunnan kokoontumistilat, yhteiset sauna- ja pesutupatilat, autotalleja sekä varastotiloja. Kaikki asunnot oli varustettu sähköliedellä, jääkaapilla, kylpyammeella ja suurilla ikkunapinnoilla. Kerrosten välit siirryttiin hisseillä, ja useimmissa asunnoissa oli valoisa oleskeluparveke.

Vuosien varrella Luostarinkatu 12 on säilyttänyt alkuperäisen ilmeensä, vaikka julkisivut ja ikkunat ovat jo kertaalleen vaihtuneet. Talossa on asunut vuosien mittaan tuhansia ihmisiä, ja sen asukkaat arvostavat keskeistä, mutta rauhallista sijaintia ydinkeskustan, Aurajokirannan ja tunnettujen puistojen tuntumassa. Talon piha-alueesta on kasvanut keidas, ja talon valoisista asunnoista avautuu kesäaikaan vehreät puistomaiset näkymät.

Yhtiön perustiedot

Tontti: oma 3534 m2
Valmistusvuosi: 1964 - 65
Huoneistot: 82 asuinhuoneistoa ja 1 kokoushuoneisto